תקציר נאומה של אלה שנר, יו"ר עמותת מגן לזכויות אנוש
מטרות לשנה הבאה
"השנה בשיתוף עם ועדת זכויות האדם הבינלאומית CCHR נביא את תערוכת מוזיאון המוות שהוצגה בלוס אנג'לס בעברית תערוכה שתישאר איתנו עוד זמן רב השימוש בסוגים שונים של מדיה יעשה גם השנה."
מחלקת תיעוד ומחקר
"מחלקת תיעוד ומחקר תיעדה בשנה האחרונה 93 מיקרים התיעוד משמש בסיס להגשת תלונות והצעות חוק. בעקבות פעילותה של מחלקת התיעוד גדל מאוד מספר התלונות שהעמותה הגישה הן למשרד הבריאות והן למשטרה. הוגשו 15 תלונות למשרד הבריאות. אחת מהן היא של איל מנור
שאושפז בכפיה כנראה באופן לא חוקי. כשאושפז בכפיה הוא היה נער בן 16 באמצעות העמותה הגיש איל מנור 9 תלונות שונות על 4 מוסדות שונים בארץ בהם שהה עד גיל 20.
סיפורו הובא בערוץ 10 בתכניתו של עמנואל רוזן.
הוגשו השנה 13 תלונות פליליות נגד פסיכיאטרים למשטרה. לגבי חלק מהם נפתחה חקירה משטרתית. "
מחלקת חקיקה
"12 חוקים של העמותה עוברים תהליכים שונים בועדות הכנסת ובהצבעות במליאת הכנסת.
כל שנה מאושפזים בארץ 5000 איש בכפיה. ב- 2004 עמדה העמותה מאחורי חוק ארצי חדש החוק מאפשר היום לכל מאושפז בכפיה להיות מיוצג על ידי עורך דין. הדיונים בוועדות פסיכיאטריות קובעים אם להמשיך או לא את האשפוז בכפיה.
החוק החדש הזה מאפשר היום לכל מאושפז ייצוג מטעם הסיוע המשפטי במשרד המשפטים
על חשבון המדינה. חוק זה מיושם היום במחוז ירושלים, ת"א, מרכז הדרום ומנובמבר הקרוב גם בחיפה.
מחוז ירושלים היה הראשון ליישום את החוק. מנתונים שסיפק הסיוע המשפטי במחוז ירושלים עולה שלפני ישום החוק שוחררו רק 2% מהמאושפזים בכפיה.
מאז יישום החוק שלנו והייצוג של הסיוע המשפטי 40% מהמאושפזים בכפיה שוחררו עשרות מאושפזים כפויים.
בעקבות פעולותיהם של הנטורופטית ד"ר שוש נבון, של פעילי העמותה והפעילות של הסיוע המשפטי, הצליחה העמותה השנה באופן ישיר ועקיף לסייע בשחרורם של קרוב ל 100 מאושפזים בכפיה."
פעילי העמותה
"עמותת מגן לזכויות אנוש ערכה אירועים גדולים כדי לגייס פעילים טובים יותר בערים שונות בארץ. כרגע יש כ- 130 פעילים שתפקידם: לחלק עלונים, לפרסם מאמרים בעיתונים,
לעזור ולשחרר מאושפזים בכפיה שאושפזו שלא בצדק. לכנס אספות, לארגן הרצאות, לערוך הפגנות,
תערוכות מופעים של תיאטרון רחוב,לחשוף ולגבות עדויות במקרים של הפרות זכויות אדם.
הפעילויות השונות של הנטורופטים בשיתוף עם פעילי העמותה ופעולות שונות של העמותה לא רק שהביאו מטופלים רבים להפסיק את הטיפול הפסיכיאטרי המזיק, אלא גם הביאו פסיכיאטרים, רוקחים ורופאים מסוימים להרתע ולסרב לספק למטופלים שלהם תרופות פסיכיאטריות כמו פרוזק או ריטלין.
תבינו האמצעי היחיד שפסיכיטריה השתמשה בו כדי לשכנע את הציבור שהיא מדע היה יחסי ציבור האמצעי האפשרי היחיד להחליש את הפרות הזכויות בפסיכיאטריה והברבריות שבתוכה הוא יחסי ציבור. באמצעות יחסי ציבור תשתנה המודעות והתמיכה הציבורית במאבק שלנו וכך נוכל להעביר עוד חוקים, תקנות ושינויים.
אני שמחה לבשר שבעקבות פעולות העמותה ופעילויות הנטורופטים שמשתפים פעולה עם העמותה ובעיקר בעקבות המאמר של הרוקח אילן סולומון, הפסיקו ונמנעו השנה לפחות 500 משפחות לצרוך סמים פסיכיאטרים - שאנחנו יודעים עליהם בוודאות."
החשיפה השנתית של העמותה
"94,334 גולשים באתר שלנו
רדיו: 1,360,000 מאזינים
1226 מאמרים בעיתון
46,256,000 קוראים בעיתונות הכתובה והאלקטרונית
בשנה הקודמת רשמה העמותה לזכותה 50 מליון גולשים קוראים מאזינים וצופים חשבנו שבחיים לא נשיג את הנתון הזה חשבנו שיהיה לנו הישג אם נעשה קצת יותר מ- 50 מיליון גולשים קוראים מאזינים וצופים והשנה בעקבות 150 מיליון הצופים ברוסיה מכתבת ערוץ RTVI
ועוד 150 מיליון הצופים באמריקה מאותה כתבה החשיפה שהשיגה העמותה השנה היא פי 7 מהשנה הקודמת והיא: 334 ,711, 351 מליון גולשים קוראים מאזינים וצופים."