כך הצהיר ד"ר נודלמן בנאומו בארוע של "עמותת מגן לזכויות אנוש" שהתקיים ב- 13/10/2014 בבניין "אלהמברה" ביפו
הודעה לתקשורת – אוקטובר 2014
קהל רב התכנס באודיטוריום של "אלהמברה" על מנת לשמוע את דברי הגב' גת מגידו, מנכ"לית העמותה, ואת פאנל המומחים אשר כלל רופאים ומטפלים אלטרנטיביים, בתדרוך של שעתיים שכותרתו: "הפרעת קשב וריכוז – אין דבר כזה". בדרכם לאודיטוריום הוזמנו האורחים לעבור על פני מצגות אורקוליות אשר מגוללות את ההיסטוריה של הפגיעה בזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות נפשיות על ידי הפסיכיאטריה.
בתחילת דבריה סקרה הגב' מגידו את הישגי העמותה בשנים האחרונות והדגישה את חשיבותו של דו"ח האום למניעת התאכזרות בתחום שירותי הבריאות מפברואר 2014 כמסמך אשר מבהיר ומשלים את האמנה לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, שישראל חתומה עליו, בהקשר לבריאות הנפש.
הגב' מגידו הסבירה כי הוחלט לקיים את התדרוך הנוכחי לאור הפרות חוזרות ונשנות של זכויות תלמידים והורים בבתי הספר בהקשר למה שכינתה: "מגיפת הריטלין". היא ציטטה שלושה מחקרים בלתי תלויים שבוצעו השנה על ידי קופות החולים ועל ידי ועדת המחקר של הכנסת שמעידים שבאזורים רבים בארץ אחוז התלמידים הנוטלים ריטלין כבר מגיע ל 20% אחוזים ויותר. כלומר פי 4-5 מהערכות מדריך האבחונים הפסיכיאטרי, ה-DSM, לשכיחות התופעה באוכלוסיית בתי הספר. לטענתה אחוז התלמידים במערכת החינוך המתויגים בפועל כסובלים מהפרעת קשב וריכוז הינו אף גדול יותר ומגיע ככל הנראה לכ- 40%, וזאת מתוך הנחה כי לא כל מי שאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז מגיע לכדי צריכת ריטלין. לדברי הגב' מגידו זוהי הוכחה חותכת לכך שאבחוני הפרעת קשב וריכוז הינם הליך פיקטיבי, הגורם לתיוג שווא של ילדים כסובלים מהפרעה פסיכיאטרית ולהיקף צריכת הריטלין העצומה בקרב התלמידים ישראל.
לדבריה, יש לאסור לחלוטין על מערכת החינוך לעסוק בהפניה של תלמידים לאבחוני הפרעת קשב אצל פסיכיאטרים, נוירולוגים ורופאי ילדים, וכמובן לאסור על המערכת להתנות קבלת עזרה נוספת, הקלות או התאמות לימודיות בביצועו של אבחון כזה.
"לא די בכך שהאבחון הינו בלתי מדעי באופן קיצוני, הפנייה של תלמידים לאבחוני הפרעת קשב וריכוז אף נגועה בניגוד עניינים חמור. לא ייתכן שצוות חינוכי ייתן המלצה לאבחון המוביל בוודאות לצריכת תרופות כאשר תרופות אלו באות להקל על עבודת הצוות עצמו ואף עלולות לגרום לסיכון ולנזקים לתלמידים"
בפאנל אנשי המקצוע השתתפו בין היתר גם הפסיכיאטר ד"ר ריקרדו שטיינבאום וד"ר יולי נודלמן אשר הביעו את עמדתם הנחרצת נגד שימוש בריטלין.
בסיום האירוע הקהל התבקש לחתום על מכתב פניה לארבעה משרדים ממשלתיים – משרד המשפטים, משרד החינוך, משרד הרווחה, ומשרד הבריאות. המכתב מציג את בעיית תיוג היתר והסימום של ילדי ישראל בריטלין, ומסביר מה נדרש מכל משרד על מנת לעצור את המגיפה.