מחקר חדש מצא כי השימוש בנוגדי דיכאון מכפיל את הסיכון להתאבדות בקרב ילדים ובני נוער, וכי הסיכונים עבור מבוגרים אינם מוערכים כראוי
המחקר החדש הינו סקירה סטטיסטית נרחבת ביותר, אשר בוצעה ע"י חוקרים מדנמרק. החוקרים למדו וניתחו 70 ניסויים קלינים על נוגדי דיכאון, ובמסגרת זו קראו דיווחים של יותר מ- 18 אלף אנשים שהשתתפו בניסויים.
מגזין הטלגרף הבריטי, שסיקר את המחקר בהרחבה, ציטט את פרופסור פיטר גוטצ'ה מצוות המחקר, שאמר: "נוגדי דיכאון לא עובדים אצל ילדים, זה די ברור… ילדים אומרים שהם לא עובדים עבורם, אך הם מגבירים את הסיכון להתאבדות".
מגזין הטלגרף ציטט גם את טאראנג שארמה, ממרכז המחקרים בקופנהגן, שהודה: "ניתוח המחקרים מצביע על כך שדו"חות של מחקרים רפואיים, שעליהם מתבססות החלטות בנוגע לאישורי שיווק, נוטים להמעיט בערכם של נזקים הקשורים לתרופות".
החוקרים ציינו בתוצאות המחקר כי "לניסויים היו מגבלות מבחינת מערך המחקר, וסתירות בדו"חות שלהם, שעשויים היו להביא לדיווח מועט מדי אודות נזקים."
במסקנותיהם ציינו החוקרים: "אנו ממליצים על שימוש מינימאלי בנוגדי דיכאון בילדים, מתבגרים וצעירים, כיוון שהנזקים החמורים גדולים יותר, וכיוון שנראה שההשפעה היא מתחת למה שהינו רלוונטי מבחינה רפואית".
הייתי שמח לקרוא עוד מאמרים בנושא זה.