"הפסיכיאטריה היא הכוח היחיד ההרסני ביותר שהשפיע על החברה במשך 60 השנים האחרונות". - תומאס זאס, פרופסור אמריטוס לפסיכיאטריה
 
דף הבית » העובדות » ריטלין וסימום ילדים » הפגנה מול מכון אניגמה והפסיכיאטרית איריס מנור

הפגנה מול מכון אניגמה והעומדת בראשו - הפסיכיאטרית איריס מנור

עשרות מפגינים הפגינו ביום שני 16 בנובמבר 2009 מול מכון אניגמה והעומדת בראשו הפסיכיאטרית ד"ר איריס מנור. 
ההפגנה נערכה ברחוב קהילת סלוניקי, הדר יוסף, תל אביב.
מכון "אניגמה" עורך אבחונים לא מדויקים ובאמצעותם מתייג ומסמם המוני ילדים.     

 

הפסיכיאטרית ד"ר איריס מנור עומדת בראש מכון אניגמה. מכון אניגמה פועל על פי עקרונותיה ותפישתה של איריס מנור. מכון אניגמה עורך איבחונים פסיכיאטרים לילדים. אבחונים אלו אינם מדויקים. בעזרת אבחונים אלו מתויגים המוני ילדים כבעלי הפרעות פסיכיאטריות. אחרי אבחון בלתי מדויק נוהגת איריס מנור לרשום לילדים סמים פסיכיאטרים כגון ריטלין.

בעמותת מגן לזכויות אנוש הצטברו תלונות רבות על מכון אניגמה ועל הפסיכיאטרית ד"ר איריס מנור. ההורים התלוננו שזכו ליחס מזלזל, איבחונים של פחות מרבע שעה, הם נדרשו לשלם אלפי שקלים וילדיהם סבלו מתופעות לוואי קשות. 

ד"ר מנור, היא מזכירת תחום הפרעות קשב וריכוז בארגון הפסיכיאטריה הבינלאומי. בישראל היא הקימה את עמותת "קוים ומחשבות", שחברים בה סלבריטאים כמו: אברי גלעד ועוד. עמותה זו פועלת לקדום אבחונים ומתן ריטלין ודומיו לילדים. קשרים אלו הביאו אותה להתארח בתכנית האירוח של אברי גלעד. בתוכניתו טענה ד"ר מנור כי ריטלין איננו סם, זאת למרות שריטלין נמצא בפקודת הסמים המסוכנים והרכבו הכימי זהה כמעט לגמרי לקוקאין.

עלונים המדריכים איך לטפל בהפרעות קשב וריכוז שהוציאה ד"ר איריס מנור הופצו בחסות "קונצרטה" ו"ג'ייסן גלאנג" יצרניות תרופות פסיכיאטריות מובילות. גדי בן לביא מנכ"ל  'עמותת מגן לזכויות אנוש' אומר שיש פגם בחסות חברה מסחרית בעלת אינטרסים מסחריים בעלוניה המופצים של איריס מנור. העובדה שמכון אניגמה בהנהלת איריס מנור רושם תרופות המיוצרות בחברות האלה חייבת להדליק פעמוני אזהרה אצל כל אדם.

המפגינים הציבו שלטים שפנו אל מנור אישית ובהם ביקשו לקבל תשובות לעשר שאלות ספציפיות. בין השאלות: "האם את מודעת לעובדה שהפרעת קשב וריכוז אינה מחלה?", "האם את מודעת לעובדה שריטלין עלול לגרום למחשבות אובדניות בקרב ילדים?", "האם את מודעת לעובדה שריטלין הוא סם מסוכן המצוי תחת פקודת הסמים המסוכנים?". תוך כדי ההפגנה צעקו עשרות המפגינים: "איריס מנור, האם היית נותנת ריטלין לילדיך?", "איריס מנור, אם היו מוכיחים לך שריטלין גורם למוות האם היית מפסיקה לרשום אותו לילדים?".

 אל המפגינים הצטרפו נציגי עמותות נוספות.

שכנים יצאו ושאלו את המפגינים שאלות שונות. הם נדהמו כשהתגלה להם ש"הפרעת קשב וריכוז" אינה מחלה אלא המצאה פסיכיאטרית, ושהחוקר כריסטופר גילברג משבדיה, הוגה "הפרעת הקשב והריכוז" שרף את המחקר שהוכיח, כביכול, ש"הפרעת קשב וריכוז" היא מחלה.  השכנים נדהמו לשמוע שריטלין הוא סם מסוכן הניתן בכמויות עצומות לעשרות אלפים מילדי ישראל, כשבשנת 2008 חלה עליה של 30% בצריכת ריטלין.

"כולנו לוקחים ריטלין" התוודו תלמידי בית הספר תמר לחינוך מיוחד, "אך אף אחד לא סיפר לנו שהוא נמצא תחת פקודת הסמים המסוכנים" .

נכון לרגע זה, 'עמותת מגן לזכויות אנוש' לא קיבלה מד"ר איריס מנור תשובות לשאלות שזעקו המפגינים. העתק משאלות אלה נמסר למנהלת המכון אשר נכחה באזור ההפגנה.

  השדות המסומנים ב- * הם שדות חובה

קבלו עדכונים על פעילות העמותה - הצטרפו לרשימת התפוצה!

דיוורים נשלחים אחת לשבוע לערך, וכוללים הישגים של העמותה, מחקרים חדשים, תכנים רלוונטיים, הזמנות לאירועים, בקשות לתרומות וכדומה.

 

   

מאמרים מקורבים
מחקר: קשר בין ריטלין למוות פתאומי
מחקר זה מבסס את הקשר בין שימוש בחומרים ממריצים לבין מוות פתאומי בלתי מוסבר אצל ילדים ומתבגרים

מחקר: טיפול תרופתי בהיפראקטיביות עלול לגרום לפסיכוזה או מאניה
מחקר חדש, שהתפרסם במרץ 2009 במגזין Pediatrics ובוצע על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני, מאשר את הסיכונים שבשימוש באמפטאמינים ונגזרותיהם במיוחד אצל ילדים, כטיפול בהיפראקטיביות.

אזהרות חדשות של המועצה האירופית: ריטלין עלול לגרום לדיכאון, מחשבות אובדניות, עוינות, פסיכוזה, מאניה
בהנחיות חדשות שפורסמו בחודש ינואר 2009 בלונדון על ידי המועצה האירופית לתרופות, ואשר צריכות להתקבל כחוק המחייב את כל מדינות האיחוד האירופי פורסמו אזהרות: ריטלין עלול לגרום לדיכאון, מחשבות אובדניות, עוינות, פסיכוזה, מאניה

ריטלין וקונצרטה הרגו את בנם
זוג הורים מקנזס, ארה"ב, הגישו תביעת נזיקין לבית המשפט הפדרלי של ארה"ב, בגין מותו של בנם עקב נטילת ריטלין וקונצרטה - שתי תרופות שנרשמות להפרעת קשב. ההורים טוענים כי יצרניות התרופות לא הזהירו אותם כי שילוב של שתי התרופות, ריטלין וקונצרטה, יכול להרוג את בנם עקב רעילות של החומר הפעיל-מתילפנידאט.

ריטלין מופיע כסם מסוכן בפקודת הסמים המסוכנים
צילום מתוך פקודת הסמים המסוכנים, המראה כי ריטלין (בשמו המקצועי מתילפנידאט) מופיע בחוק זה כסם מסוכן.

גרסה להדפסה גרסה להדפסה       שליחה לחבר שליחה לחבר      

חיפוש:      
    כתובת: ת.ד. 37020 תל-אביב, מיקוד 61369    טלפון: 03-5660699     פקס: 050-8966377        נבנה ע"י Websplanet