לתרופה הפסיכיאטרית "זיפרקסה" השפעה הרסנית על מערכת הבלוטות

פרופסור לפסיכיאטריה משבדיה קובע כי לתרופה הפסיכיאטרית "זיפרקסה" השפעה הרסנית ומסוכנת על המערכת האנדוקרינית (מערכת הבלוטות)

זיפרקסה תופעות לוואיהפסיכיאטר נשא דברים אלו בערוץ הטלוויזיה הלאומי של שבדיה בתכנית הסוקרת את השיווק הלא חוקי של "זיפרקסה" ואת תופעות הלוואי ההרסניות של דור התרופות הפסיכיאטריות. "זיפרקסה", תרופה אנטי פסיכוטית, נמצאת במקום השישי בטבלת מכירות של כל סוגי התרופות בשבדיה.

למרות שתשע מדינות בארה"ב תובעות לדין את היצרן של "זיפרקסה", "איליי לילי", ולמרות ש 30,000 בני אדם כבר זכו בפיצויים בסכום כולל של מיליארד ומאתיים מיליון דולרים בגין נזקי התרופה "זיפרקסה", מתקיים קשר של שתיקה בנושא זה בשבדיה.

הפרופסור, אשר חקר את ההשפעות המזיקות של התרופה במשך שבע השנים האחרונות, הוסיף ואמר בתכנית: "ראיתי כל כך הרבה סיבוכים, ופגשתי מטופלים כה רבים- וזה גרם לי להלם מוחלט. האם אנו כאלו פתיים? חייב להיות מניע אחד בלבד מאחורי זה – שיווק".

כאשר הכתב הציג את הדיווחים בדבר ההשפעות של דור התרופות הפסיכיאטריות החדש על המערכת האנדוקרינית, פרופ' אדולסון קבע שהן מאוד מסוכנות. הוא טען כי תרופות אלו מקצרות את תוחלת החיים בכ- 10-15 שנים. כששאל הכתב בתגובה האם הוא מתכוון לומר כי תעשיית התרופות, דוחפת אנשים הלוקים בסכיזופרניה לעבר מוות בטרם עת, קבע הפרופסור נחרצות: "בהחלט!"

הוא אמר: "כולם יודעים כי עלייה דרמטית במשקל היא הרסנית, וגורמת למחלות רבות, ואפילו לסרטן. "זהו הגורם הברור להתפתחות של שתי בעיות מרכזיות: מחלות במערכת כלי הדם, וסכרת."

במשך כ 10-15 שנים ניהל הפרופסור דיאלוג עם חברת "איליי לילי". הוא טען בפניהם כי הם צריכים להיות ראויים לאמון, ודרש מהם להכריז בגלוי כי התרופה מאד מסוכנת, כי היא גורמת לעליה ניכרת במשקל. הוא דרש כי יערכו מבחנים למטופלים, ואם יתגלה כ הם מעלים במשקלם באופן ניכר, יידרש מהם להחליף תרופה.

ברור מאליו כי "אלי לילי" והפסיכיאטריה השבדית לא שעו לדבריו. באותה עת גיליונות המגזינים הרפואיים בשבדיה היו מלאים בפרסומות ל"זיפרקסה", ובן מילות המפתח "כח, זהירות, פשטות". ב2007, מסע הפרסום של "זיפרקסה" נושא אותן מילים ממש.

בנוסף, העלון לצרכן המצורף לתרופה בגרסתו האנגלית כולל הצהרות כוזבות המשוות את מצב החולה לחולה בסכרת, ואת ההצהרה הנפוצה כי ה"זיפרקסה" מאזנת את המצב הכימי של המוח. תופעות הלוואי המסוכנות והידועות מבוטלות במחי יד, תוך עשיית שימוש במילים אלו: "אנשים חווים לעיתים תופעות לוואי מועטות או בכלל לא. ייתכנו תופעות לוואי כגון נמנום או סחרחורת, ואנשים מסוימים יגלו עליה בתיאבון, העשויה לגרום לעליה במשקל".

בתכנית, הציג ד"ר אדולסון את השאלה: "מדוע הפסיכיאטריה השבדית אינה עושה דבר בנדון?"

עיתונאי: ג'יין לארסון

קרא מידע נוסף אודות תרופות אנטי פסיכוטיות



17 תגובות על הפוסט “לתרופה הפסיכיאטרית "זיפרקסה" השפעה הרסנית על מערכת הבלוטות

  1. שלום רב,
    אני מעונינית לדעת האם זיפרקסה פוגע מתפקוד המיני?
    ואם כן האם יש טיפול שמחזיר את התפקוד המיני לרמתו הרגילה ולהחזיר את החשק המיני??

    • פוגע בלי ספק
      מעלה אנזימי כבד ,השמנה בטנית מעלה LDL
      בשימוש 3 חודשים
      אחרי הפסקה מוחלטת ירדו האנזימי כבד

  2. הי, בן משפחה שחווה בימים אלו התקף מאני חריף, הפסיכיאטר נתן לו זיפרקסה כרגע שירגע, ושכשיתחיל להשמין הוא ישנה לו את התרופה..
    האם במשך שבועיים זה גם יכול לגרום להשפעות קשות כמו שציינת
    ואם כן מה עדיף כתחליף?

  3. אני התאשפזתי בנס ציונה והורידו לי את הזיפרקסיה זה העלה אותי 25 קילו ובלילה אני אוכל כול דבר שזז תודה שדוקטור שני הוריד לי אותה אני לא פסיכוטי זה חשבו שזה ירגיע אבל זה רק הזיק

  4. זיפרקסה גרמה לי גם לעליה של 52 קג במישקל וזה לא מענין את הרופאים,גם גורמת לעליה בסוכר והכי הכי גרועה לאי אנות אצל הגברים ללא הטבה בהמלצה של הפסיכיאטר דר שלומה מנדלוביץ מנהל מחלקה ג בשלוותה ומתן דוגמיות של ויאגרה וסיליס….אנה סרבו לקבלת התרופה…אחד שניפגע……מזיפרקסה…..

  5. אני צורכת זיפרקסה והשמנתי מאוד אני רוצה לדעת כיצד ניתן לתבוע את חברת התרופות. פלאפון 0507718215

      • שלום
        לפני 7 שנים הייתי במשקל 70 קילו עם התחלת הזיפרקסה עליתי 40 ק"ג וחליתי בסוכרת
        ישנה רוב היום במצב על הפנים עשיתי החמרת מצב בבטוח לאומי מה ניתן לעשות לגבי הזיפרקסה???
        הפסיכיאטר לא ממליץ לעבור תרופה אבל עד לא אני יגיע עם המשקל עודף????

  6. כמה שאת צודקת aby זה הזמן לבדק בית בתחום הפסיכיאטריה….
    רפואה שגורמת ליותר נזקים ומוות של אנשים חברים מהקרות אישית רבים

    אנה קוראים יקרים הקימו עימנו זעקה למען חברה בריאה…עד מתי מערכת הרפואה והמישפט יתעוררו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. שלום רב,

    בהמשך לכתבה זו, ולחשיפת הנזקים של תרופת הזיפרקסה ודומיה, מן הדור החדש, ידוע כי תרופות אנטי – פסיכיאטריות – טיפיקליות וא-טיפיקליות ממכרות וגורמות למחלות אורגניות ולתלות ממושכת, תלות גופנית ותופעות לוואי שונות לרבות השמנה בלתי מבוקרת. כאקדמאית ואפוטרופסית על חסוי נפש, הנני מכירה היטב את החומר המדובר משני צידי המתרס. מבחינה מעשית, כאמור, ידוע כי תרופות פסיכיאטריות כשלעצמן גורמות לתופעות לוואי רבות ואף קשות. לעיתים חולים כרוניים הם התוצאה של טיפול ממושך בתרופות פסיכיאטריות. ולבד מהאבחנות כלליות שמעוגנות ברצף של מושגים פסבדו מדעיים. ("תועלת לעומת סיכוי") כלומר, שימוש במושגים מדעיים שלא נבדקו באופן מדעי (למשל מחקר אופרציונלי). על פניו, נראה שיעילותן של התרופות הפסיכיאטריות לא נבדקה כלל. וכמפלט, כאשר התרופות אינן מסייעות להפרעה הנפשית נאמר ע"י הפסיכ', כי האדם עמיד בפני תרופות א"פ. אולם בהיקש, התוצאות מדברות בעד עצמן. משום שהסיכוי או "הנזק" הוא הדבר האובייקטיבי מבין השניים.
    הנני פועלת בתחום, ומעודדת בדיקה של פסיכיאטרים באופן עקיב ושאינו מתפשר.

    ABY

    • לכבוד העמותה לזכויות האזרח
      הבן שלי צורך זיפרקסה שהפסיכיאטר של קופת חולים רשם לו והוא עלה במשקל יותר מ 30 קג ותרופה במקום לעזור לו היא פגעה באורח החים של הבן שלי הרבה זמן לא תפקד לא עבד וכל היום ישן יים שלמים הבו שלי צור גם פרפנן ודפלפט והוא שבר כלי התרופות שיבשו לו את החיים ברצוני שתבדקו כי זה פשע זה לא יתכן שגבר בן 34 שוכב כמו מת ולא מסוגל לקום לתפקד אודה לכם עם תבדקו את הפשע הנורא תודה דבורה אמא של שגיא

      • שלום דבורה,
        צר לנו לשמוע על מצבו של בנך. בהחלט יש לבדוק את העניין. לצורך התחלת הטיפול, אנא מלאי טופס פגיעה באתר שלנו – זה הקישור.
        תודה.

        • בני מאושפז בבית חולים העמק ומטופל בזיפרקסיה אילו כלים עומדים לרשותי על מנת למנוע נזק או להפעיל שיקול דעת נכון בנושא של מתן תרופות וכו'
          אודה לקבלת עזרה

          • שלום רחל. ציטוט מתוך המאמר הזה באתר שלנו: "הזכות להתנגד לטיפול רפואי נגזרת מסעיף 13 לחוק זכויות החולה הקובע כי לא יינתן טיפול רפואי למטופל אלא אם כן נתן לכך הסכמה מדעת.
            סעיף 35 לחוק טיפול בחולי נפש מבדיל בין חולה שאושפז מרצון לבין חולה שאושפז בכפיה, כלפי חולה אשר אושפז מרצון לא ניתן לנקוט באמצעי כפיה לטיפול רפואי אלא בהסכמתו, מאידך חולה אשר אושפז בכפייה, הרי שכפיית האשפוז מתירה גם את כפיית הטיפול, אך כפי שפורט לעיל גם זו צריכה להיות מידתית.
            "

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *