מהו טיפול מרפאתי כפוי?
טיפול פסיכיאטרי מרפאתי כפוי מגביל את חירותו של המטופל בכך שבמסגרתו מחויב המטופל להגיע למרפאה בתדירות של אחת לשבוע עד אחת לחודש, לקבלת טיפול תרופתי באמצעות כדורים או זריקה. במהלך הזמן שבין קבלת התרופות יכול החולה לנהל חיים רגילים. זאת בניגוד לאשפוז כפוי בו החולה נמצא במסגרת סגורה ובטיפול פסיכיאטרי יומיומי.
למי הסמכות להורות על טיפול מרפאתי כפוי?
הפסיכיאטר המחוזי מוסמך לתת הוראה לטיפול מרפאתי כפוי לפי סעיף 11(א) לחוק טיפול בחולי נפש, התשנ"א-1991 המציין "כאשר אדם חולה וכתוצאה ממחלתו נפגם במידה ניכרת כושר שיפוטו או כושרו לביקורת המציאות, וכאשר כפועל יוצא מכך הוא עלול לסכן את עצמו או את הזולת סיכון פיזי, אף אם מדובר בסיכון שאינו מיידי". הוא אף מוסמך, לפי סעיף 11(ב) לחוק זה, להוציא צו לטיפול מרפאתי כפוי עם סיומו של אשפוז כפוי, אם נוכח לדעת, על-פי פנייה בכתב של מנהל בית חולים או מנהל מחלקה פסיכיאטרית, כי המטופל זקוק להמשך טיפול מרפאתי לאחר שחרורו.
כלומר, טיפול מרפאתי כפוי יכול לבוא במקום אשפוז כפוי, או לאחר אשפוז כפוי.
הוראת טיפול מרפאתי כפוי תקפה ללא יותר מ- 6 חודשים, ובתום תקופה זו על הפסיכיאטר המחוזי לחדשה אם ברצונו בהמשך הטיפול הכפוי.
כיצד להשתחרר מטיפול מרפאתי כפוי?
ניתן להשתחרר מטיפול מרפאתי כפוי על ידי הגשת ערר על החלטת הפסיכיאטר המחוזי (ערר הוא מכתב שבו עליך להסביר מדוע החלטת הפסיכיאטר המחוזי על טיפול מרפאתי כפוי אינה מוצדקת, ולבקש לבטלה. רצוי להסתייע לשם כך בעורך-דין, אך אין זה הכרחי). יש לשלוח את הערר באמצעות פקס להנהלת המוסד בו מתבצע הטיפול הכפוי, ולמחלקת רשומות רפואיות של המוסד. הערר יבדק ע"י הוועדה הפסיכיאטרית של המוסד. על פי סעיף 12(ב) לחוק טיפול בחולי נפש, על הוועדה הפסיכיאטרית לדון בערר לא יאוחר מ-10 ימים מיום הגשתו.
על החלטת הועדה הפסיכיאטרית ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי. לשם כך יש להסתייע בעו"ד. בית המשפט יבחן את תקינות החלטת הפסיכיאטר המחוזי והוועדה הפסיכיאטרית, את תקינות ההליכים המנהליים שננקטו, ואם החלטותיהם של הפסיכיאטר המחוזי והוועדה הפסיכיאטרית התבססו על ראיות חותכות שנשקלו כהלכה, ללא שיקולים זרים.
כיצד ניתן להשיג סיוע של עורך דין?
כמו באשפוז כפוי, גם למטופל בכפייה מגיע ייצוג של עו"ד מטעם הסיוע המשפטי. ראה קישור המסביר כיצד לפנות לסיוע משפטי.
מידע נוסף
אשפוז כפוי / בכפייה – כל מה שאתה צריך לדעת
זכויות החולה בתחום בריאות הנפש
אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי או חוות דעת, או תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד. האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושא. בכל מקרה ספציפי יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין.
ברצוני לברך אתכם על עבודת הקודש שאתם עושים .
להאיר עיני בני אדם חלשים מול מערכת שמנה וחזקה .
לתת כח ביד אנשים שסווגו ותיוקו כאנשים חולים בשלל מחלות שהפסיכיאטריה המציאה לעצמה כדי לסווג ולתייג אנשים כדי לשלוט בהם ולפטם אותם בתרופות רעילות ויקרות לכל ימי חייהם , ובכך להתפרנס מהם בצורה מעוררת סלידה .
אני מזדהה עם מאבקכם ומעוניין להתנדב ולקחת בן חלק אם תרצו.
ישר כח…
שלום רב,
ברצוני לברך אתכם על האתר שלצערי נחשפתי אליו רק עכשיו.
תודה רבה רבה לכם, תבורכו מן השמיים אמן. והמשיכו בפעילות הברוכה שלכם.
תודה רבה! את מוזמנת להירשם לרשימת התפוצה שלנו בקישור הזה
חבל שרק היום אני מגלה את האתר הזה..
אף אחד במערכת הזאת ששמה פסיכיאטריה לא דואג לפרט לנו את זכויותנו.