מאמר זה נלקח מהחוברת:
המשבר האמיתי
בתחום בריאות הנפש כיום
דו"ח והמלצות על חוסר מדעיות והשפעותיו על ענף בריאות הנפש
בשנים האחרונות אנו עדים למספר גדל והולך של אירועי אלימות מזעזעים וחסרי הגיון, שהסתיימו בזריעת הרס ואף בפגיעה פיזית בחברים ללימודים. לאחר כל אירוע כזה, אנו שבים ושואלים: "כיצד זה יכול היה לקרות?"
יש לבחון ולבדוק את הסכנות הקיימות בתרופות פסיכיאטריות ותוכניות פסיכולוגיות בבתי ספר.
- שבעה מתוך 12 מקרי ירי בבתי ספר אמריקניים בוצעו על ידי בני נוער שלקחו תרופות פסיכיאטריות, על פי מרשם לתרופות הידועות כגורמות להתנהגות אלימה ואף למחשבות אובדניות.
- לפחות חמישה מבני נוער האחראים למקרי הטבח בבתי הספר עברו תכניות פסיכולוגיות כמו "בקרת כעסים" או תכניות שינוי התנהגות אחרות כגון "חינוך בנושא מוות". תכנית בקרת כעסים מכוונת לריסון התנהגות אלימה או אגרסיבית. לא קיימים נתונים המוכיחים כי יש לה השפעה חיובית כלשהי.
- במשך עשרות שנים למדו בתי הספר ברחבי העולם תכנית לימודית הנושאת את השם "חינוך בנושאי מוות", (“death education”). במרכז התכנית הוצג ניסוי פסיכולוגי, שבמסגרתו דנו הילדים בהתאבדות, מה הם היו רוצים שישימו בארונות המתים שלהם, וכותבים את הכתובת על המצבה שלהם – כל זאת כדי "שהילדים יהיו נינוחים יותר עם סוגיית המוות".
- מבצעי פעולות הירי בבית ספר תיכון, אריק האריס בן ה-18 ודילן קלבולד בן ה-17, הם הדוגמאות העיקריות לכישלון התכניות ל"בקרת כעסים" ול"חינוך בנושאי מוות". כתלמידי בית הספר התיכון קולומביה בקולורדו, הם התבקשו לדמיין את המוות שלהם. בעקבות השיעור, היה להאריס חלום בו הוא וקלבולד היו שותפים להתפרעות ירי במרכז קניות. בנוסף על ההשתתפות בשיעורים אלה, האריס לקח תרופה נגד דיכאון, הידועה ככזו שגורמת למאניה (התנהגות אלימה). הוא אף כתב על חלום בולמוס ההרג שלו והגיש אותו למורה לפסיכולוגיה. זמן לא רב לאחר מכן, האריס וקלבולד הוציאו לפועל את החלום שלהם. תקרית ירי בה הרגו 12 תלמידים לפני שירו בעצמם.
- ב- 2001 כריסטופר פיטמן בן ה-12 ירה והרג את סבו וסבתו בצפון קרולינה. הוא נטל תרופה נוגדת דיכאון ואמר לפסיכוטרפיסטית שלו ש"אין לו שום רגשות".
- בפברואר 2004 אנדרס בן ה-15 מגרמניה ירה והרג את אביו החורג. הוא היה בטיפול פסיכיאטרי שנים רבות ונטל תרופות פסיכוטרופיות.
- ב-17 במאי 2004 ראיין פורלו בן ה- 19 ממרילנד הורשע ברצח מדרגה ראשונה של חבר מבית הספר. ראיין נטל תרופות נגד דיכאון שונות בזמן ההרג.
- ביפן ערף בן 14 את ראשו של חברו בן ה-11, בעוד שנער אחר דקר שכן קשיש למוות, מכיוון שהוא רצה לחוות הרג של מישהו.
- לפחות אחד מהנערים שרצחו את נהג המונית דרק רוט בישראל היה גם הוא על תרופות פסיכיאטריות.
- עלייה דרמטית באלימות בבתי הספר דווחה גם בקנדה, בישראל ובצרפת.
ערכים פסיכולוגיים יחד עם נטילת סמים פסיכיאטריים היא חרב מתהפכת על ראשינו.