העולם הזדעזע ממרחץ הדמים שהיה בעירה ויננדן ליד שטוטגרט במרץ 2009. אין כאן מקריות – רוב מבצעי אירועי ירי בקרב המונים טופלו בנוגדי דיכאון. זה הזמן להתייחס ברצינות לאזהרות המינהל למזון ותרופות האמריקני מה- 22/04/2004: תרופות אנטי דיכאוניות עלולות לגרום להחרפת הדיכאון עד כדי ניסיונות התאבדות, התפרצויות אלימות ומוות.
טים קרטשמר, מבצע אירוע הירי בשטוטגרט גרמניה היה בטיפול פסיכיאטרי ונטל נוגדי דיכאון. התוצאה: 15 תלמידות ומורות (בעיקר נשים) נרצחו באכזריות בטבח שביצע בבית הספר שבו למד.
תופעות הלוואי של נוגדי דיכאון ממשפחת ה- SSRI –Selective Serotonin Reputake Inhibitor כוללות: כאב ראש, בחילה, חרדה, סערת-נפש, נדודי שנה, חלומות מוזרים, חוסר-תיאבון, אין-אונות, בלבול ואקטיזיה (חוסר שקט ועצבנות), אי שקט מוטורי בלתי נשלט, בהלה וחרדה שעלולה להוביל להתנהגות אלימה.
תרופות נוגדות דיכאון כוללות, בין היתר, את התרופות פרוזק, אפקסור, סרוקסט, סרוקוול, זיבן, לוסטרל, פאקסט, ו- אלטרול.
בשנת 1998, דיווחו חוקרים יפאנים בלנצט, ביטאון האגודה הרפואית הבריטית, שכמויות ניכרות של תרופות נגד דיכאון עלולות להצטבר בתוך הריאות ולהשתחרר בכמויות מרעילות כאשר נוטלים סם אנטי-דיכאוני שני. חוקרים בראשותו של פרופסור קאנדאס ב. פארט, מאוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, מעריכים כי 10% עד 25% מנוטלי הסמים האלה סובלים מאקטיזיה.
מקרי רצח נוספים בהם הרוצחים נטלו נוגדי דיכאון
בשנת 1999 ב- 12 לאפריל רוצחי שתים עשרה התלמידים בקולומביין קולורדו האריס וקליבולד, נטלו תרופה אנטי דיכאונית ידועה הגורמת ל"מאניה".
המקרה המחריד המפורסם ביותר אירע בארה"ב ביוני 2001. אנדריאה ייטס אשתו של מהנדס מחשבים מנאס"א (סוכנות החלל האמריקנית) שטופלה בנוגדי דיכאון רצחה בקור רוח את חמשת ילדיה.
בישראל אירעו רק השנה שני מקרים מזעזעים. האמהות רגינה קורקצ'וב ואולגה בוריטוב שהרגו את ילדיהן, דווחו בתקשורת כמי שהושפעו ממקרה הרצח של הילדה רוז פיזם, למעשה שתיהן היו תחת השפעה של סמים נוגדי דיכאון הגורמים לכל התופעות שתוארו מעלה.
אלי פימשטיין שהטביע בדצמבר 2002 את בתו, השתמש בסרוקסט – נוגד דיכאון ממשפחת SSRI. מרינה דוידוביץ' שהטביעה את שתי בנותיה באמבטיה טופלה בתרופה מאותה משפחה. שי מיימון ממזכרת בתיה נטל פרוזק לפני שרצח את חברתו והתאבד ביולי 2001. בנובמבר 1991, פרדי שטצלר רצח את אישתו, אליס בזמן שנטל "פאבוקסיל".
קצין צה"ל דניאל עוקב שקיבל טיפול פסיכיאטרי ונטל תרופה אנטי דיכאונית מאותה משפחה, רצח ופצע תיירים טרמפיסטים במכוניתו.
בוקי נאה, הכתב הפלילי של ידיעות אחרונות, דיווח כי אדיר עוזר בן ה- 24 , אשר רצח בסכין מטבח את הטבח של מסעדת מאמה מיה אדיר ב- 16 לאפריל 2004 היה בטיפול פסיכיאטרי תרופתי.
יהודה קורן, סגן יו"ר עמותת מגן לזכויות אנוש על נוגדי דיכאון: "חייבים להפסיק לסמם את אנשינו ואת ילדינו למוות… מתי נבין שאנו מעבדת ניסוי של חברות התרופות שנוהגות להסתיר מעיננו את האמת הרצחנית? "